Matematik

forskrift

13. april 2008 af Olviro (Slettet)
hej er der nogne der kan hjælpe
W(l) = b*l^a
Bestem en forskrift når w(7,1)=5,5 og W(14,3)=58,4

hvad gør jeg ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

Find a og b ved at løse ligningsystemet

5.5 = b*7.1^a
58.4 = b*14.3^a

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2008 af mathon

W(l) = b*l^a

58,4 = b*14,3^a
5,5 = b*7,1^a ......divider ligningerne

58,4/5,5 = 14,3^a/7,1^a = (14,3/7,1)^a

ln(58,4/5,5) = ln((14,3/7,1))*a

a = ln(58,4/5,5)/ln((14,3/7,1))

b = 5,5/(7,1^a) =

Svar #3
13. april 2008 af Olviro (Slettet)

men der er jo 2 ubekendte?

Svar #4
13. april 2008 af Olviro (Slettet)

tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2008 af mathon

på TI-89 som foreslået i #1

solve(5.5=b*7.1^a and 58.4=b*14.3^a,{a,b})


Skriv et svar til: forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.