Fysik
gnidnigskraften....
13. april 2008 af
yazahra (Slettet)
hey alle sammen ..
sidder her og laver en opgave som jeg her til sidst ikke rigtig kan komme videre med. det er den del, der hedder d.
opgaven lyder således:
en klods der vejer 300 gram glider ned ad et ru skråplan med hældningen 24 grader, med konstant fart.
a) samlede resulterende kraft på klodsen har jeg beregnet til: 0 N
b) størrelsen af den kraft, der trækker nedad i skråplanets retning:
F(1) = 0,300 kg * 9,82 N/kg * sin (24) = 1,20 N
c)normalkraften: 2,69 N
d) bestem gnidningskraften??
jeg kender ikke gnidningskoefficienten her, hvordan skal jeg så bergne den ??
håber i kan hjælpe mig :)
på forhånd TAKKER ...
sidder her og laver en opgave som jeg her til sidst ikke rigtig kan komme videre med. det er den del, der hedder d.
opgaven lyder således:
en klods der vejer 300 gram glider ned ad et ru skråplan med hældningen 24 grader, med konstant fart.
a) samlede resulterende kraft på klodsen har jeg beregnet til: 0 N
b) størrelsen af den kraft, der trækker nedad i skråplanets retning:
F(1) = 0,300 kg * 9,82 N/kg * sin (24) = 1,20 N
c)normalkraften: 2,69 N
d) bestem gnidningskraften??
jeg kender ikke gnidningskoefficienten her, hvordan skal jeg så bergne den ??
håber i kan hjælpe mig :)
på forhånd TAKKER ...
Svar #1
13. april 2008 af janko (Slettet)
du kender, massen, kraten, vinklen og tyngdeacc.
F = m * g * sin(v) + my*m*g*cos(v), hvor du blot isolere my
F = m * g * sin(v) + my*m*g*cos(v), hvor du blot isolere my
Skriv et svar til: gnidnigskraften....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
