Matematik
differentialregning!
13. april 2008 af
demilia (Slettet)
jeg har siddet og stenet over denne opgave længe nu. jeg kan ikke finde min oversigt over afledte funktioner, og kan ikke huske det helt udenad.
opgaven lyder:
f(x)=x^3+2x+8.
bestem f'(x1), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))
mit bud på den første del er, at den giver f'(x)=1/4x^4+x^2. er det rigtigt? og hvordan løser man resten af opgaven?
opgaven lyder:
f(x)=x^3+2x+8.
bestem f'(x1), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))
mit bud på den første del er, at den giver f'(x)=1/4x^4+x^2. er det rigtigt? og hvordan løser man resten af opgaven?
Svar #1
13. april 2008 af josemaria (Slettet)
Nej, det er ikke rigtigt. Du integrerer - i stedet for at differentere den.
Svar #5
13. april 2008 af josemaria (Slettet)
a)
f(x)=x^3+2x+8
f'(x)=3x^2+2
f'(1)=3*1^2+2= ?
b)
Hint:
tangenten i punktet: (1;f(1))
tangents forskrift: y=ax0+b, hvor f'(x0)=a
f(x)=x^3+2x+8
f'(x)=3x^2+2
f'(1)=3*1^2+2= ?
b)
Hint:
tangenten i punktet: (1;f(1))
tangents forskrift: y=ax0+b, hvor f'(x0)=a
Skriv et svar til: differentialregning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
