Matematik

Proportionalitet

14. april 2008 af o1-studie (Slettet)
Jeg forstår ikke helt denne opgave og søger derfor hjælp.

Om tre variable X,Y og Z oplyses følgende:

Z er ligefrem proportional med Y med proportionalitetsfaktoren 3.
X og Y er omvendt proportionale, og
Y er 10, når X er (1/2)

Opgaven lyder på: Udtryk Z ved X.

På forhånd tak...

Brugbart svar (5)

Svar #1
14. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

z = 3*y

y = k/x (k = 10*½ = 5)

z = 3*5/x

Skriv et svar til: Proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.