Matematik
Prognose
14. april 2008 af
ASL21 (Slettet)
Hej allesammen :D
Opaven lyder:
"Fosforkoncentrationen (målt i ug fosfor pr. liter) i Kruså Sø faldt fra 230 i 1998 til 64 i 2005. I en model går man ud fra, at fosforkoncentrationen som funktion af tiden er eksponentielt aftagende"
a) Benyt modellen til at fremsætte en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså Sø i 2010.
b) Fremsæt en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså Sø i 2010, hvis man i stedet for en eksponentiel model benytter en lineær model, og komménter resultatet.
I a'eren fik:
f(x)=230*0,8329828^x
hvor f(12)=25,67
Det vil altså sige at der f-koncentrationen er 25,67 i 2010.
I b'eren fik jeg:
f(x)= -23,7x+230
hvor f(12)= -54,57
Er der ikke nogle søde mennesker, som gider se om det er rigtigt? Og hjælpe mig med at kommenterer resultatet????? :D
På forhånd tak
Opaven lyder:
"Fosforkoncentrationen (målt i ug fosfor pr. liter) i Kruså Sø faldt fra 230 i 1998 til 64 i 2005. I en model går man ud fra, at fosforkoncentrationen som funktion af tiden er eksponentielt aftagende"
a) Benyt modellen til at fremsætte en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså Sø i 2010.
b) Fremsæt en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså Sø i 2010, hvis man i stedet for en eksponentiel model benytter en lineær model, og komménter resultatet.
I a'eren fik:
f(x)=230*0,8329828^x
hvor f(12)=25,67
Det vil altså sige at der f-koncentrationen er 25,67 i 2010.
I b'eren fik jeg:
f(x)= -23,7x+230
hvor f(12)= -54,57
Er der ikke nogle søde mennesker, som gider se om det er rigtigt? Og hjælpe mig med at kommenterer resultatet????? :D
På forhånd tak
Svar #1
14. april 2008 af sigmund (Slettet)
Det er korrekt! Når det kommer til kommentarer, så må det vække bekymring, at man med en lineær model får en negativ koncentration! Hvordan skal dette fortolkes? Det må betyde, at en lineær model ikke kan bruges, da en negativ koncentration er fysisk/kemisk umulig, eller hvad?
Svar #2
14. april 2008 af ASL21 (Slettet)
Okay tusind tak ;D
Ej ja!.. Havde jeg slet ikke tænkt over .. Kan godt være .. :)
Men hvordan forklarer man det? Altså nu jeg tænker over det virker det bare som om jeg har lavet noget forkert nemlig ..
Ej ja!.. Havde jeg slet ikke tænkt over .. Kan godt være .. :)
Men hvordan forklarer man det? Altså nu jeg tænker over det virker det bare som om jeg har lavet noget forkert nemlig ..
Svar #3
14. april 2008 af sigmund (Slettet)
Du har ikke gjort noget forkert! På baggrund af den information, der foreligger (to koncentrationsværdier), har du fundet den bedste rette linje (en ret linje gennem de to punkter). På baggrund af den lineære model forudsiger vi en negativ koncentration i 2010, hvilket ikke kan lade sig gøre. Derfor må vi forkaste den lineære model.
Skriv et svar til: Prognose
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
