Fysik

fysik/kemi: salte!

14. april 2008 af IDALICIOUUS (Slettet)
har lige brug for noget hjælp her, til noget fysik (:
håber i er interesserede :b

1. Giv eksempler på salte og deres anvendelse.
2. Beskriv hvordan et salt er opbygget.

på forhånd tak (;

Svar #1
14. april 2008 af IDALICIOUUS (Slettet)

det haster meget. vær sød og hjælp mig! :)

Brugbart svar (1)

Svar #2
15. april 2008 af Mussy06 (Slettet)

1. Natriumchlorid, NaCL, vi bruger det til mad!

2. Et salt er et stof opbygget af ioner............

Det var sådan kort, nu ved jeg heller ikke helt præcist, hvad du vil vide sååå (:

Brugbart svar (2)

Svar #3
18. april 2008 af Christine-t (Slettet)

- I dag bruger man ikke så meget salt til konservering, men i stedet i den kemiske industri til fx. at fremstille natriumhydroxid, hydrogen og clor.

- Et salt er et stof der er opbygget af ioner.
- ionerne i et salt sidder i et fast mønster = ion-gitter.
- Nogle salte har vandmolekyler indbygget i iongitteret.
- Sammensatte ioner består af mere end et atom og har en ladning.
- Eksempler på sammensatte ioner:
Sulfat-ionen so4--
Carbonat-ionen co3--
Nitrat-ionen no3-
Ammonik-ionen NH4+

- Som fast stof er køkkensalt NaCl ordnet i et iongitter. Mellem na+ og cl- -ionerne virker stærke elektriske kræfter som holder ionerne sammen.

- salt består af en metal-ion og en syrerest-ion. fx. NaCl na= metalion Cl = syrerestion

Jeg håber at du kunne bruge det til noget..

Brugbart svar (1)

Svar #4
01. juni 2009 af Paulsen2 (Slettet)

Som fast stof er køkkensalt NaCl ordnet i et iongitter. Mellem na+ og cl- -ionerne virker stærke elektriske kræfter som holder ionerne sammen.

hvad mener du med, det forstår jeg ikke helt ?


Skriv et svar til: fysik/kemi: salte!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.