Matematik
Hjælp til kombinatorik...
15. april 2008 af
KurtNielsen (Slettet)
Jeg skal have lidt hjælp til at få kigget følgende spørgsmål igennem:
1) Der laves en pinkode bestående af 5 cifre. Man må bruge tallene 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 og 9. Tallene må gerne genbruges og rækkefølgen har ikke betydning. Hvor stor er sandsynligheden for at jeg gætter din pinkode?
Mit bud: 10^5
2) En snedig røver er brudt ind i Fru Søndermarks hus og han har fundet hendes lille pengeskab. Problemet er bare at få det op! Kombinationen består af 7 tal og der er 10 tal at vælge imellem. Hvor stor er sandsynligheden for at det lykkes røveren at få pengeskabet op? Hvor mange gange skal han forsøge for at komme op på 50 % chance?
Mit bud på spørgsmål 1: 10^7
Jeg kan ikke finde ud af spørgsmål 2. Nogen der har et hint?
1) Der laves en pinkode bestående af 5 cifre. Man må bruge tallene 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 og 9. Tallene må gerne genbruges og rækkefølgen har ikke betydning. Hvor stor er sandsynligheden for at jeg gætter din pinkode?
Mit bud: 10^5
2) En snedig røver er brudt ind i Fru Søndermarks hus og han har fundet hendes lille pengeskab. Problemet er bare at få det op! Kombinationen består af 7 tal og der er 10 tal at vælge imellem. Hvor stor er sandsynligheden for at det lykkes røveren at få pengeskabet op? Hvor mange gange skal han forsøge for at komme op på 50 % chance?
Mit bud på spørgsmål 1: 10^7
Jeg kan ikke finde ud af spørgsmål 2. Nogen der har et hint?
Svar #1
15. april 2008 af DeutscherDäne (Slettet)
#0
1) ja, det lyder fint.
2) det lyder også fint.
3) For at koden bliver knækket med 100% sikkerhed, skal man igennem alle kombinationer. for at der er 50 % chance for at koden bliver knækket ved tilfældigheder, skal man igennem halvdelen af alle kombinationer.
1) ja, det lyder fint.
2) det lyder også fint.
3) For at koden bliver knækket med 100% sikkerhed, skal man igennem alle kombinationer. for at der er 50 % chance for at koden bliver knækket ved tilfældigheder, skal man igennem halvdelen af alle kombinationer.
Svar #2
15. april 2008 af pdebes (Slettet)
næsten rigtig
1) der er 10^5 kombinationer og sandsynlighed for at knække koden i første forsøg er da 1/(10^5),
i andet forsøg 2/(10^5) og
n'te forsøg n/(10^5)
det samme gælder i spg 2.
der er 1/10^7 for at åbne pengeskabet i første forsøg, for at være sikker på at åbne pengeskabet skal de bruge 10^7 forsøg, da 10^7/10^7=1=100%
For at komme op på 50% skal de kun bruge halv så mange forsøg, altså 10^7/2.
1) der er 10^5 kombinationer og sandsynlighed for at knække koden i første forsøg er da 1/(10^5),
i andet forsøg 2/(10^5) og
n'te forsøg n/(10^5)
det samme gælder i spg 2.
der er 1/10^7 for at åbne pengeskabet i første forsøg, for at være sikker på at åbne pengeskabet skal de bruge 10^7 forsøg, da 10^7/10^7=1=100%
For at komme op på 50% skal de kun bruge halv så mange forsøg, altså 10^7/2.
Skriv et svar til: Hjælp til kombinatorik...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
