Fysik

Gitterformel

15. april 2008 af Mirella (Slettet)
Hej :)

Der er noget jeg ikke rigtig forstår,
der står i min bog :
"Hvis d (gitterkonstanten) er mindre end (bølgelængden) så kan m kun antage værdien 0. Det betyder at hvis spaltebredden er mindre end bølgelængden, bliver bølgen ikke afbøjet i gitteret "

Hvorfor kan den ikke blive afbøjet?


Hilsen
Mirella



Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2008 af mathon

1) d*sin(V_n) = n*lambda

sin(V_n) = n*(lambda/d)<=1,
men
da d<lambda,
bliver
lambda/d>1 selv med n=1,
hvorfor
der IKKE kan blive tale om afbøjning - i overensstemmelse med 1)


Skriv et svar til: Gitterformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.