Fysik

Callendar-Barnes kalorimeter

15. april 2008 af :D (Slettet)
Hej Alle Glade Mennesker :)
Jeg vil gerne have hjælp til opgave 2 i dette eksamenssæt:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/fysikhn-2005-7-1.pdf


Opgave 2:

a) Beregn den effekt, hvormed varmelegemet omsætter elektrisk energi.

P = U * I
P = 3,46 V * 10,91A = 37,749 W



b) Hvad skal jeg beregne her? - Hvad er massestrøm for noget?


c) Kunne godt bruge nogle hints til denne opgave, også :)



Hilsen,
Liv

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug den tråd, du allerede har oprettet omkring opgave 1. ;)

Massestrømmen står defineret i teksten lige ovenover opgave b). Når du har løst b'eren burde du have en idé til c'eren.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2008 af Liv1988 (Slettet)

Passer det, at man her i opgave b kan sige:

Massestrøm = (100 mL)/(149,2 s) = 0,670 mL/s.


Hilsen,
LIV


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2008 af Liv1988 (Slettet)

Kunne jeg ikke få noget akuthjælp til opgave c!... Har du løst dem :D - så skriv lige tilbage - eller svar i det mindste på MSN :P



Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2009 af pura (Slettet)

Kan c'eren løses ved at sammenligne den beregnde værdi for effekten, og så sammenlignes med tabelværdien for den specifikke varmekapacitet ved 35 grader celcius?

Feedback?


Skriv et svar til: Callendar-Barnes kalorimeter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.