Fysik
Stråling
16. april 2008 af
Pelle89 (Slettet)
håber der er nogen kloge hoveder der kan hjælpe mig med flg. opgave.
Beregn antallet af de hydrogenatomer, der befinder sig i tilstand A i hydrogenskyen.
f=1,42*10^9 Hz
T½=1,1*10^7 år
P=9,9*10^-14 W
A teleskop=2000m^2
afstand til sky=9,2*10^18m
jeg er lidt lost...
Beregn antallet af de hydrogenatomer, der befinder sig i tilstand A i hydrogenskyen.
f=1,42*10^9 Hz
T½=1,1*10^7 år
P=9,9*10^-14 W
A teleskop=2000m^2
afstand til sky=9,2*10^18m
jeg er lidt lost...
Svar #1
16. april 2008 af Lurch (Slettet)
Det er lidt uklart hvad opgaven præcis går ud på, og hvad de forskellige størrelser henviser til. Husk og skriv hele opgaven, så er der større chance for folk hjælper.
Jeg vil tro du skal regne ud hvor høj intensiteten er, målt af teleskobet. Dvs regne ud hvor stor effekten er per kvadratmeter. Du kan da regne tilbage og finde ud af hvad intensiteten er i skyen. Strålingen udbreder sig på en kugleskal, så kender du den i aftanden r, kan du også finde den oprindelige intensitet.
Når du kender intensiteten i skyen, kan du regne dig frem til hvor mange henfald der sker og derved antallet af atomer der findes i en given tilstand
Jeg vil tro du skal regne ud hvor høj intensiteten er, målt af teleskobet. Dvs regne ud hvor stor effekten er per kvadratmeter. Du kan da regne tilbage og finde ud af hvad intensiteten er i skyen. Strålingen udbreder sig på en kugleskal, så kender du den i aftanden r, kan du også finde den oprindelige intensitet.
Når du kender intensiteten i skyen, kan du regne dig frem til hvor mange henfald der sker og derved antallet af atomer der findes i en given tilstand
Svar #2
16. april 2008 af Pelle89 (Slettet)
Et Radioteleskop registrerer elektromagnetisk stråling med frekvensen 1,42*10^9 Hz
a) beregn bølgelængden løst..
radioteleskopets antenne modtager energi med effekten 9,9*10^-14 W
b) beregn antal fotoner pr, sekund. løst.
Strålingen idsemdes, når hydrogenatomer henfalder fra en tilstand a til en tilstand b. halveringstiden 1,1*10^7 år. radioteleskopets antenne har arealet 2000 m^2, og antennen er rettet mod en sky af hydrogen, der befinder sig i afstanden 9,2*10^18 m. skuen udsender lige meget stråling i alle retninger, og der kan ses bort fra absorption mellem skyen og radioteleskopet.
c) beregn antallet af de hydrogenatomer, der befinder sig i tilstand A i hydrogenskyen.
a) beregn bølgelængden løst..
radioteleskopets antenne modtager energi med effekten 9,9*10^-14 W
b) beregn antal fotoner pr, sekund. løst.
Strålingen idsemdes, når hydrogenatomer henfalder fra en tilstand a til en tilstand b. halveringstiden 1,1*10^7 år. radioteleskopets antenne har arealet 2000 m^2, og antennen er rettet mod en sky af hydrogen, der befinder sig i afstanden 9,2*10^18 m. skuen udsender lige meget stråling i alle retninger, og der kan ses bort fra absorption mellem skyen og radioteleskopet.
c) beregn antallet af de hydrogenatomer, der befinder sig i tilstand A i hydrogenskyen.
Skriv et svar til: Stråling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
