Matematik
Areal/ligning
16. april 2008 af
gumblix (Slettet)
Grafen for funktionen f med forskriften
f(x)=x^3-3x^2
afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse i fjerde kvadrant en punktmængde M, der har et areal.
Bestem den værdi af t, for hvilken linjen med ligningen x=t deler punktmængden M i to dele, der har samme areal.
Det forstår jeg ikke helt?
f(x)=x^3-3x^2
afgrænser sammen med koordinatsystemets førsteakse i fjerde kvadrant en punktmængde M, der har et areal.
Bestem den værdi af t, for hvilken linjen med ligningen x=t deler punktmængden M i to dele, der har samme areal.
Det forstår jeg ikke helt?
Svar #1
16. april 2008 af dnadan (Slettet)
hint: den ene grænse er t, mens den anden er kendt. (du har fundet arealet af punktmængden M i forrige opgave)
Hermed kan ligningen:
a
S f(x) dx = A*½
t
, hvor a er din nedre grænse, og A er arealet af punktmængden M.
Hermed kan ligningen:
a
S f(x) dx = A*½
t
, hvor a er din nedre grænse, og A er arealet af punktmængden M.
Svar #2
16. april 2008 af gumblix (Slettet)
I forrige opgave skulle jeg finde rumfanget. Men skal jeg finde arealet nu, for at kunne løse opgaven?
Svar #4
12. november 2008 af 2005xHTP (Slettet)
hvis jeg løser din ligning, så siger den false xD det ka jo ik passe? :P
Skriv et svar til: Areal/ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
