Matematik
gram schmidt
16. april 2008 af
stræber-pigen (Slettet)
Let A be an m n matrix of rank n and let b € R^m.
If Q and R are the matrices derived from applying the Gram-Schmidt process to the column vectors of A and
p = c_1 * q_1 + ... + c_n * q_n
is the projection of b onto R(A), then show that:
a) c = Q^T b
b) p = QQ^T *b
c) QQ^t = A(A^T * A ) ^-1 * A^T
If Q and R are the matrices derived from applying the Gram-Schmidt process to the column vectors of A and
p = c_1 * q_1 + ... + c_n * q_n
is the projection of b onto R(A), then show that:
a) c = Q^T b
b) p = QQ^T *b
c) QQ^t = A(A^T * A ) ^-1 * A^T
Svar #1
16. april 2008 af stræber-pigen (Slettet)
Er der nogen der kan løse den?
A^T betyder den transponerende matrix.
R(A) er søjlerummet af A.
A^T betyder den transponerende matrix.
R(A) er søjlerummet af A.
Skriv et svar til: gram schmidt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
