Matematik
Forskrift, funktioner
16. april 2008 af
PeteWentz (Slettet)
Grafen for en liniær funktion g(x) går igennem punktet P(-2,4) og er parallel med grafen for f(x) = -4x+6.
Hvordan beregner jeg en forskrift for g(x) ?
Hvordan beregner jeg en forskrift for g(x) ?
Svar #1
16. april 2008 af 1234567ii (Slettet)
y = ax+b
du kender x og y (-2,4)
Derudover kender du også a (-4), da du får at vide, at de to linjer er parallelle og har dermed samme hældningskoefficient.
dermed får du
y=ax+b
=
4=-4*-2+b
isoler b og så har du din forskrift ;)
du kender x og y (-2,4)
Derudover kender du også a (-4), da du får at vide, at de to linjer er parallelle og har dermed samme hældningskoefficient.
dermed får du
y=ax+b
=
4=-4*-2+b
isoler b og så har du din forskrift ;)
Skriv et svar til: Forskrift, funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
