Matematik

Koordinatsæt og skæringspunkt

16. april 2008 af PeteWentz (Slettet)
Heej, jeg har lige en opgave som jeg har lidt problemer med!

Der er givet tre funktioner
f(x) = -x+5 , g(x) = 2x+7 og h(x) = 0,5x -1

Hvordan bestemmer jeg koordinatsættet til skæringspunktet mellem graferne for:

a) f(x) og g(x)

b) g(x) og h(x)

c) f(x) og h(x)

:D

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2008 af josemaria (Slettet)

Hint:
sæt dem lig hinanden.

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2008 af tomlyn (Slettet)

...og isoler x

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2008 af mathon

a) f(x) og g(x)
solve(y=-x+5 and y=2x+7,{x,y})

b) g(x) og h(x)
solve(y=2x+7 and y=0,5x-1,{x,y})

c) f(x) og h(x)
solve(y=-x+5 and y=0,5x-1,{x,y})

Skriv et svar til: Koordinatsæt og skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.