Matematik
lidt statistik
17. april 2008 af
Jakob1 (Slettet)
Er kørt helt fast i et par statistik opgaver:
1.
Sandsynlighedsfunktionen for X er:
P(X=a)= p og P(X=b)= 1-p
dvs. X er en tilfældig Bernoulli variabel med parameteren X.
i.Find sandsynlighedsfunktionen for Y=(X-c)/(c-d) hvor c og d er konstanter.
ii. Find Var(Y)
2.
X, Y og Z er er uafhængige tilfældige variabler med, alle med lige stor sandsynlighed for at blive enten 1 eller 2. Find sandsynlighedsfunktionen for hhv:
i. XYZ
ii. XY + XZ + YZ
iii: X^2 + YZ
Ved godt det er en større mundfuld men statistik er ikke lige min stærke side, så håber på lidt hjælp
1.
Sandsynlighedsfunktionen for X er:
P(X=a)= p og P(X=b)= 1-p
dvs. X er en tilfældig Bernoulli variabel med parameteren X.
i.Find sandsynlighedsfunktionen for Y=(X-c)/(c-d) hvor c og d er konstanter.
ii. Find Var(Y)
2.
X, Y og Z er er uafhængige tilfældige variabler med, alle med lige stor sandsynlighed for at blive enten 1 eller 2. Find sandsynlighedsfunktionen for hhv:
i. XYZ
ii. XY + XZ + YZ
iii: X^2 + YZ
Ved godt det er en større mundfuld men statistik er ikke lige min stærke side, så håber på lidt hjælp
Svar #1
17. april 2008 af stræber-pigen (Slettet)
i) P(Y=a) og P(Y=b) finder du ved at sætte ind,
var(Y) = E(Y)E(Y) - E(Y^2)
var(Y) = E(Y)E(Y) - E(Y^2)
Skriv et svar til: lidt statistik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
