Matematik
Fordoblingstid, vækstrate mm.
18. april 2008 af
Nyx84 (Slettet)
Er der nogen, der kan hjælpe mig igang med dette?
Det er MEGET længe siden, at jeg har haft om det, så jeg kan simpelthen ik huske, hvordan man gør og kan ik lige få fat i en bog pga. helligdag for at læse det op.
Udviklingen i verdens befolkningstal havde i 1960 en årlig vækstrate på 2%, mens den årlige vækstrate i 2004 var 1%.
a)Bestem fordoblingstiden for væksten i verdens befolkningstal, hvis vækstraten havde fortsat med at være 2 % om året efter 1960.
b)I 2005 var der 6 milliarder mennesker i verden.
Hvor mange mennesker vil der være i verden i 2050, hvis væksten fortsætter med at være 1% om året efter 2004?
Det er MEGET længe siden, at jeg har haft om det, så jeg kan simpelthen ik huske, hvordan man gør og kan ik lige få fat i en bog pga. helligdag for at læse det op.
Udviklingen i verdens befolkningstal havde i 1960 en årlig vækstrate på 2%, mens den årlige vækstrate i 2004 var 1%.
a)Bestem fordoblingstiden for væksten i verdens befolkningstal, hvis vækstraten havde fortsat med at være 2 % om året efter 1960.
b)I 2005 var der 6 milliarder mennesker i verden.
Hvor mange mennesker vil der være i verden i 2050, hvis væksten fortsætter med at være 1% om året efter 2004?
Svar #1
18. april 2008 af dnadan (Slettet)
a) T2=ln(2)/ln(1+0.02)=...
b) f(x)=6*(1+0.01)^x, hvor x er antal år EFTER 2004, dvs. år 2050 er x=46
f(46)=...
b) f(x)=6*(1+0.01)^x, hvor x er antal år EFTER 2004, dvs. år 2050 er x=46
f(46)=...
Skriv et svar til: Fordoblingstid, vækstrate mm.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
