Matematik

2y=5

18. april 2008 af nåna (Slettet)
Løs ligningssystemet?
x+2y= 5
hvad menes der med 'system'?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Der menes, at du har TO ligninger med to ubekendte. Disse variable er ens, og dem skal du finde frem til ved de to ligninger.

Svar #2
18. april 2008 af nåna (Slettet)

Er det rigtigt?

x+2y= 5
-x+2y= 7

Jeg skal isolere -x i den nederste ligning, -x=2y+7.
x+2*(2y+7)=5...

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2008 af dnadan (Slettet)

Nu kan vi jo ikke se, om det er de korrekte ligninger, du har skrevet ind.
Men det er dog et ligningssystem, som løses lettest ved at lægge ligning 2 til ligning 1:
x+2y+(-x+2y)= 5+7
<=>
2y+2y=12
<=>
4y=12
<=>
y=...

x findes ved indsættelse af den fundne y-værdi i enten ligning (1) eller (2)

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2008 af Sherwood (Slettet)

1) Det er nemmere at isolere til et positivt x
2) Du har indsat x på y's plads?

x+2y=5
-x+2y=7 <=> 2y-7=x

2y-7+2y=5
<=>
4y-7=5
<=>
4y=12
<=>
y=3

x+2*3=5
<=>
x=-1

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2008 af hanzai (Slettet)

x+2y= 5


1 + 2*2 = 5


Det er bare de tal du skal sætte ind op y og x plads for at få fem.

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. april 2008 af o1-studie (Slettet)

Så kan x også være 3.
Og så y være 1.
Så er der pludselig mange facits.

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. april 2008 af dnadan (Slettet)

#6 der er kun 1 talpar(se #4), ignorer #5.

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2008 af o1-studie (Slettet)

Det forstår jeg skam udmærket. Det var en kommentar til #5

Skriv et svar til: 2y=5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.