Matematik

matematikopg.

07. september 2004 af cs (Slettet)
Hej vil høre om der er nogle der vil hjælpe med denne opg. har selv forsøgt mig noget af vejen, men ved ikke om der er rigtigt da vi ikke har arbejdet med det i skolen endnu, men dog alligevel har fået det for.

int^2og 0 forneden(kvdr.(4x+1))
g(x)=4x+1
f(x)=kvdr.x
t=g(x)=4x+1
t´=dt/dx=4
dt/dx=4
dt=4dx
dx=1/4dt

int(2 foroven 0 forneden)kvdr(4x+1)dx
int(2 foroven 0 forneden)kvdr(t)*1/4dt
i/4*int(2 foroven 0 forneden)kvdr(t)dt
1/4*2/3*tkvdr(t)+k
1/4*2/3(4x+1)kvdr(4x+1)+k, men så er det jeg ikke kan komme videre. og håber at nogle vil hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2004 af QaZZaQ

Så indsætter du bare grænserne. Altså først indsætter du 2 på x's plads, og derefter trækker du udtrykket indsat 0 fra.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2004 af frodo (Slettet)


"int(2 foroven 0 forneden)"
man siger" integralet fra 0 til 2"

Men når du bruger int ved substitution ved bestemte integraler, får du et tal, og IKKE en funktion. Desuden skal grænserne(2 og 0) laves om ved at sende dem igennem t. altså bliver de nye grænser g(0) og g(2):


vi skriver det således:

int(0 til 2)(f(g(x))*g'(x))dx=

int(g(0)til g(2))(f(t)dt)=
[F(t)](fra g(0) til g(2))=
F(g(2))-F(g(0)),

hvor F(t) er en stamfunktion til f(t)

Svar #3
07. september 2004 af cs (Slettet)

Men så er jeg ikke sikke rpå hvad jeg skal gøre, har overovedet ikke haft om det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2004 af frodo (Slettet)

tror også det er smartest at vente lidt så. Detkræver ihvertfald at du sætter dig en del mere ind i tingene end det du har vist hidtil.

Har du så haft om ubestemt integration.
Det danner grundlag for den bestemte integration. Ellers så bare start der!!


Skriv et svar til: matematikopg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.