Fysik

Kondensator

20. april 2008 af Christina_l (Slettet)
Er der nogen der vil være venlige og hjælpe mig med i det mindste nogen af følgende opgaver?


For en given chip er strukturbreddeen, dvs. bredden af lederen og isolatorer 0,35 mikrometer. Forsyningsspændingen er 3,3 Volt. En kondensator har kapacitansen 25*10^-15 Farad

a) Bestem den maksimale elektriske feltstyrke

b) Bestem antallet af elementarladninger på en fuld opladet kondensator

Opladede kondensatorer i chips taber hele tiden deres ladning, så de må genoplades med faste intervaller. For denne chip sker genopladningen 64 gange i sekundet og det antages at halvdelen af dataene er 1-tal. Det øvrige computersystem forstår data som 1-tal hvis spændingen er over 2 volt ved hver genopladnings begyndelse. En chip rummer 1,05 * 10^6 kondensatorer.

c) Bestem det gennemsnitlige strømforbrug af en chip

Kondensatorernes omgivelser antages at kunne betragtes som en resistor i serieforbindelse med kondensatoren hvorigennem afladningen foregår.

d) Bestem resistansen af kondensatorernes omgivelser.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2008 af SonneAH (Slettet)

a)

E=U/d

E=942857143 V/m


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2008 af mathon

b)
qmax = C*u = (25*10-15 As/V)*(3,3 V) = 8,25*10-14 As

antal elementarladninger = (8,25*10-14 As)/(1,60218*10-19 As/stk) = 5,14924*105 stk


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2008 af mathon

c)
Imiddel = (8,25*10-14 As)/((1/64) s) = 5,28*10-12 A = 5,25 pA


Skriv et svar til: Kondensator

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.