Matematik
bestemme en ligning
20. april 2008 af
Nineb (Slettet)
Hej. Har den her opg:
En ligning l er givet ved ligningen 2x-y+1=0
Bestem en ligning for den rette linje, der står vinkelret på l og går gennem punktet P (4,3)
tænkte på at benytte mig af at a*b=0 også bare sætte punkterne ind i ligningen l?
En ligning l er givet ved ligningen 2x-y+1=0
Bestem en ligning for den rette linje, der står vinkelret på l og går gennem punktet P (4,3)
tænkte på at benytte mig af at a*b=0 også bare sætte punkterne ind i ligningen l?
Svar #1
20. april 2008 af mathon
2x-y+1=0 eller
y = 2x+1 med hældningskoefficient 2
en
linje vinkelret herpå har hældningskoefficienten -(1/2)
du skal således finde ligningen for linjen gennem punktet P(4,3) med hældningskoefficient -(1/2) .....
y = 2x+1 med hældningskoefficient 2
en
linje vinkelret herpå har hældningskoefficienten -(1/2)
du skal således finde ligningen for linjen gennem punktet P(4,3) med hældningskoefficient -(1/2) .....
Svar #2
20. april 2008 af Nineb (Slettet)
hvordan bliver hældningskoefficienten -0,5?
forstår ik helt det sidste du så skriver, hvad skal man helt præcis?
evt et eksempel, for det har jo ik noget med vektorer at gøre som jeg troede
forstår ik helt det sidste du så skriver, hvad skal man helt præcis?
evt et eksempel, for det har jo ik noget med vektorer at gøre som jeg troede
Skriv et svar til: bestemme en ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
