Matematik

Matchad

20. april 2008 af becky17 (Slettet)
Hej er der nogen der ved hvordan man laver denne opgave i Mathcad

Graferne for funktionerne f og g med forskrifter

f(x)= 1/4x^2-3x+9 og g(x)=8/x
afgrænser et begrænset område i 1.kvadrant. Bestem arealet af området.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af Romulus (Slettet)

Jeg ved ikke, om du mener (1/4)x^2 eller 1/4x^2..

DU definerer de to funktioner i mathcad, sætter dem lig hinanden og løser med hensyn til x - herved vil du få nogle x-værdier, og så er det bare at sikre sig, at disse ligger indenfor 1.kvadrant. Herefter skal du igang med noget integralregning, hvor du blot indsætter de "grænser", som du netop har fundet..

Svar #2
20. april 2008 af becky17 (Slettet)

Jeg har fået x værdierne til at være 8,2,´2. Men grafen ser bare vildt underlig ud

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2008 af Romulus (Slettet)

Jeps, jeg får samme værdier - og ved at regne integralet ud, får jeg et areal på 16*ln(2)-6 = 5.09

Svar #4
20. april 2008 af becky17 (Slettet)

Hvordan får du det, for jeg har sat A = integraletegn (2 øverst og 8 nederst)f(x)dx--> også får jeg - 30 hvilket jeg heller ikke tror på:)

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2008 af Romulus (Slettet)

Jeg ved ikke lige, hvordan jeg klarer notationen herinde, men følgende..

Du skal altid have den største værdi øverste. Desuden skal den øvre funktion trækkes fra den nedre (kan du finde ud af ved at tegne dem i mathcad)

integraletegn hvor du har 8 øverst og 2 nederst g(x)-f(x) dx -->

Svar #6
20. april 2008 af becky17 (Slettet)

Du ved vel ikk lige hvordan den her skal løses?

Grafen for funktionen f med forskriften

f(x)= x^3-8x^2+19x-10
afgrænser sammen med linjen med ligning y=2 to begrænsede områder. Find det samlede areal af områderne.

Skriv et svar til: Matchad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.