Matematik
Differentialregning
20. april 2008 af
ChrHarboe (Slettet)
Nogle der kan hjælpe mig med at differentiere denne her.. Ved bare den skal deles op i mindre stykker..
f(x)= ln(2x+1) * (x+2)^2
f(x)= ln(2x+1) * (x+2)^2
Svar #1
20. april 2008 af peter lind
g)x)= ln(2x+1), h(x)=(x+2)^2, f(x)=g(x)*h(x), f'(x)=g'(x)h(x)+g(x)h'(x)
Svar #2
21. april 2008 af mathon
...hvoraf
f'(x) = (ln(2x+1))'*(x+2)^2 + ln(2x+1)*((x+2)^2)'
og
(ln(2x+1))' = 1/(2x+1)*(2x+1)' = 2/(2x+1)
((x+2)^2)' = 2(x+2)
begge udtryk substitueres
i
f'(x) = (ln(2x+1))'*(x+2)^2 + ln(2x+1)*((x+2)^2)', hvoraf
f'(x) = (2/(2x+1))*(x+2)^2 + ln(2x+1)*2(x+2)
f'(x) = (2(x+2)^2)/(2x+1) + 2(x+2)ln(2x+1) = 2(x+2)*((x+2)/(2x+1)+ln(2x+1))
f'(x) = (ln(2x+1))'*(x+2)^2 + ln(2x+1)*((x+2)^2)'
og
(ln(2x+1))' = 1/(2x+1)*(2x+1)' = 2/(2x+1)
((x+2)^2)' = 2(x+2)
begge udtryk substitueres
i
f'(x) = (ln(2x+1))'*(x+2)^2 + ln(2x+1)*((x+2)^2)', hvoraf
f'(x) = (2/(2x+1))*(x+2)^2 + ln(2x+1)*2(x+2)
f'(x) = (2(x+2)^2)/(2x+1) + 2(x+2)ln(2x+1) = 2(x+2)*((x+2)/(2x+1)+ln(2x+1))
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
