Matematik

Toppunkt??

20. april 2008 af bacardi_boydkdk (Slettet)
Hvordan er formel for TP?

Hvis:

a= -2
b= -5
c= -3

D= 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af juventuz (Slettet)

Tag din bog frem. Det burde stå der!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2008 af Frederikke90 (Slettet)

(-b/2a , -d/4a)

Så vidt jeg husker..

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvis man ikke husker, må man regne sig frem:

f(x)=ax^2+bx+c

f'(x)=2ax+b

f'(x)=0 <=> 0=2ax+b

-b=2ax
<=>
-b/(2a)=x

Ergo er #2's hukommelse ikke helt skidt. Man har ikke brug for formlen til at finde y. Udregn blot y-værdien udfra funktionen og den nyfundne x-værdi,

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2008 af mathon

...eller
T(t1,t2)
med
t1 = -(b/(2a))
t2 = c-a(t1)^2

Skriv et svar til: Toppunkt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.