Matematik

Hjælp haster

20. april 2008 af LineHejhej (Slettet)
Mængden af et bestemt radioaktivt stof aftager eksponentielt som funktionen af tiden med en halveringstid på 21 år. Med f(t) betegnes det antal gram af det radioaktive stof, der er tilbage til tiden t (målt i år). Det oplyses, at f(0) = 120.

Bestem det tidspunkt, hvor der er 50 gram tilbage af stoffet.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2008 af Anna(: (Slettet)

Halveringstiden = ln2/a ... så vidt jeg husker...

På denne måde får du af i din forskrift. Du har et punkt du kan sætte ind og på den måde får du b.

Nu har du den fulde forskrift, heri indsættes 50 på f(t)'s plads og du får en værdi for t.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2008 af mathon

a = (1/2)^(1/T½)

a = (1/2)^(1/21) = 0,967532

f(t) = 120*0,967532^t, når tiden t måles i år

f(t)/120 = 0,967532^t

ln(f(t)/120) = ln(0,967532)*t, hvoraf

t = ln(f(t)/120)/ln(0,967532) ....

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2008 af Nisa1 (Slettet)

hvad bliver resultatet :S ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2008 af mathon

t = ln(50/120)/ln(0,967532)

Svar #5
21. april 2008 af LineHejhej (Slettet)

26,53?

Svar #6
21. april 2008 af LineHejhej (Slettet)

Kan det passe med at resultaten bliver 26,53 ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2008 af mathon

26,53 år = 26 år 191 dage

Skriv et svar til: Hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.