Matematik

Bestemmelse af forskrift for funktion?

21. april 2008 af S0me0ne (Slettet)
Hejsa.

Jeg har et problem med en opgave hvor jeg har fået oplyst følgende:

I en beholder er der luft, og sammenhørende værdier af luftens temperatur og tryk er i to tilfælde målt:
|Temperatur i C, x|27 | 71|
|Tryk i mm Hg, y |750|860|
Trykket y afhænger lineært af temperaturen x. Bestem forskrift for den funktion f, der beskriver sammenhængen mellem x og y, dvs. f(x) = y. Er der tale om ligefrem proportionalitet?
Den temperatur, der svarer til trykket 0, kaldes det absolutte nulpunkt. Bestem det absolutte nulpunkt.
-----------------------------------------
Så nu har jeg følgende spørgsmål:
-Hvordan får jeg lavet en forskrift til det, så y kommer til at passe efter hvad x er?
-Hvad menes der med om der er tale om ligefrem proportionalitet?

Mvh. Mark :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2008 af Sherwood (Slettet)

y=ax+b

a=(y2-y1)/(x2-x1)

Sæt y=0 i sidte opgave.

Svar #2
21. april 2008 af S0me0ne (Slettet)

Tak for det :)

Skriv et svar til: Bestemmelse af forskrift for funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.