Matematik
Forkorte brøker
21. april 2008 af
9200 (Slettet)
a+b/a^2-b^2
Hvordan forkorter jeg denne brøk??
Hvordan forkorter jeg denne brøk??
Svar #1
21. april 2008 af Sherwood (Slettet)
Brug dine kvadratsætninger:
(a+b)/(a^2-b^2)
=
(a+b)/((a+b)(a-b))
=
(a-b)
(a+b)/(a^2-b^2)
=
(a+b)/((a+b)(a-b))
=
(a-b)
Svar #3
21. april 2008 af Jesper-rod (Slettet)
hvis du mener
(a+b)/(a^2-b^2)
så
(a^2-b^2)=(a-b)(a+b)
(a+b)/(a^2-b^2)
så
(a^2-b^2)=(a-b)(a+b)
Skriv et svar til: Forkorte brøker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
