Matematik
4a(a+b)?_<
21. april 2008 af
hollak (Slettet)
Kan I hjælpe mig med at reducere de to opgaver her.?
Reducer: 4a(a+b)-(a+2b)^2+4b^2
Reducer: (x-y)^2+3y(x-3y)-x(y+x)
Reducer: 4a(a+b)-(a+2b)^2+4b^2
Reducer: (x-y)^2+3y(x-3y)-x(y+x)
Svar #2
21. april 2008 af hollak (Slettet)
4a^2+b+a+2b-a+2b+4b^2? ...er nogenlunden jeg fjerner parenteserne (vi har ikke lært parentesreglerne)?
Svar #3
21. april 2008 af dnadan (Slettet)
#2 Dem må i have lært, ellers ville i IKKE få en sådan opgave... Men kig på dette foreløbelige dokument:
http://peecee.dk/upload/view/110360
Der står reglerne, som du får brug for.
http://peecee.dk/upload/view/110360
Der står reglerne, som du får brug for.
Svar #4
21. april 2008 af 1234567ii (Slettet)
4a(a+b)-(a+2b)^2+4b^2
=
(4a(a)+4a(b))-(a+2b)^2+4b^2
=
(4a^2+4ab)-(a+2b)^2+4b^2
=
(4a^2+4ab)-((a+2b)(a+2b))+4b^2
=
(4a^2+4ab)-a^2-4ab-4b^2+4b^2
=
3a^2+4ab-4ab-4b^2+4b^2
=
3a^2-4b^2+4b^2
=
3a^2
Så kan du selv prøve dig lidt frem med nr 2.
Du skal ende med at få -8y^2 :)
=
(4a(a)+4a(b))-(a+2b)^2+4b^2
=
(4a^2+4ab)-(a+2b)^2+4b^2
=
(4a^2+4ab)-((a+2b)(a+2b))+4b^2
=
(4a^2+4ab)-a^2-4ab-4b^2+4b^2
=
3a^2+4ab-4ab-4b^2+4b^2
=
3a^2-4b^2+4b^2
=
3a^2
Så kan du selv prøve dig lidt frem med nr 2.
Du skal ende med at få -8y^2 :)
Skriv et svar til: 4a(a+b)?_<
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
