Matematik
Definitionsmængde og værdimængde
21. april 2008 af
theghostofyou (Slettet)
Hej
"Figuren viser grafen for en funktion f
Bestem værdimængden og definitionsmængden for f"
Toppunkt (2,5)
Og de nederste punkter på grafen (-3,-4) og (6,-3)
Hvordan finder jeg så definitionsmængden og værdimængden og hvorfor?
På forhånd tak
"Figuren viser grafen for en funktion f
Bestem værdimængden og definitionsmængden for f"
Toppunkt (2,5)
Og de nederste punkter på grafen (-3,-4) og (6,-3)
Hvordan finder jeg så definitionsmængden og værdimængden og hvorfor?
På forhånd tak
Svar #1
21. april 2008 af ibibib (Slettet)
Definitionsmængden aflæser du på x-aksen. Her er den vel {-3:6].
Værdimængden aflæser du på y-aksen. Her er den vel {-4:5].
Værdimængden aflæser du på y-aksen. Her er den vel {-4:5].
Svar #2
21. april 2008 af Xyxoz (Slettet)
Definitionsmængden udtrykkes Dm = [xstart;xslut] (de indadvendte firkantede paranteser betyder, at tallet tages med)
Værdimængden udtrykkes Vm = [ystart;yslut]
Dm er altså de x-værdier, funktionen må have, mens Vm er y-værdierne.
Værdimængden udtrykkes Vm = [ystart;yslut]
Dm er altså de x-værdier, funktionen må have, mens Vm er y-værdierne.
Skriv et svar til: Definitionsmængde og værdimængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
