Matematik

bestem koordinatsæt

21. april 2008 af sophie_lg (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med at give et hint, så jeg kan komme i gang med opgaven?

Mit bud: Skal man finde t for at kunne få punktet P?
altså sige (1,2,3)+t(1,-1,1)=(-2,2,3) og
derefter finde t?


I et koordinatsystem i rummet er der givet en plan a med ligningen 2x-y+z+3=0 og en linje l med parameterfremstillingen (x,y,z)=(1,2,3)+t(1,-1,1) , teR

Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, hvis projektion på a har koordinatsættet (-2,2,3).


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2008 af dnadan (Slettet)

Hint: fint skærringen mellem linjen l og den linje m, der har planen alfas normalvektor som retningsvektor og som går igennem punktet A(-2,2,3)

Svar #2
21. april 2008 af sophie_lg (Slettet)

mener du skæringen mellen linje l og plan alfa?
FOrstår ikke helt det med "...planen alfas normalvaktor som retningsvektor og som går igennem punktet A(-2,2,3)" ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2008 af dnadan (Slettet)

nej, jeg mener skærringen mellem l og m(den rette linje, som har planens normalvektor som retningsvektor og som går igennem punktet på planen alfa)

Svar #4
21. april 2008 af sophie_lg (Slettet)

dvs. jeg først skal bestemme linje l vha. den rette linje, som har planens normalvektor som retningsvektor og som går igennem punktet på planen alfa?

Hvordan gør man det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2008 af dnadan (Slettet)

#4 Du har den rette linje l.
Du skal bestemme.
Først bestem planens normalvektor. Hvad er den?

Svar #6
21. april 2008 af sophie_lg (Slettet)

planens normalvektor er (2,-1,1)

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2008 af dnadan (Slettet)

Korrekt. Dette er linjens retningsvektor. Lav nu paramterfremstillingen for den rette linje gennem A og med denne retningsvektor :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. april 2008 af Cille-muus (Slettet)

parameterfremstillingen:

(x,y,z)=(-2,2,3)+t(2,-1,1) ?

Hvad gør jeg så nu?
SKal jeg så bare finde skæringen mellem linjen l og m(parameterfremstilling) ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2008 af dnadan (Slettet)

Yes :-)

Skriv et svar til: bestem koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.