Matematik
Nogle der vil rette det + hjælpe ?
22. april 2008 af
Izzle (Slettet)
(kan simpelthen ikke finde ud af c + d, håber i vil hjælpe)
Tabellen viser verdens samlede årlige energiforbrug omregnet til olieforbrug i millioner tons over en periode på 25 år.
år 1970 1975 1980 1985 1990 1995
energiforbrug 4700 5600 6400 6900 7800 8200
a) Beregn for femårsperioden 1970-75 den samlede procentvis stigning i energiforbruget
= 19,15 %
b) Beregn den gennemsnitlige årlig procentvis stigning
p i samme periode.
= 3,57 %
c) Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise
stigning i perioden 1970 – 1995
d) Beregn, hvor stort energiforbruget ville have været i 1995, hvis den gennemsnitlige årlige procentvise
stigning i hele perioden 1970-1995 havde været p
Tabellen viser verdens samlede årlige energiforbrug omregnet til olieforbrug i millioner tons over en periode på 25 år.
år 1970 1975 1980 1985 1990 1995
energiforbrug 4700 5600 6400 6900 7800 8200
a) Beregn for femårsperioden 1970-75 den samlede procentvis stigning i energiforbruget
= 19,15 %
b) Beregn den gennemsnitlige årlig procentvis stigning
p i samme periode.
= 3,57 %
c) Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise
stigning i perioden 1970 – 1995
d) Beregn, hvor stort energiforbruget ville have været i 1995, hvis den gennemsnitlige årlige procentvise
stigning i hele perioden 1970-1995 havde været p
Svar #1
22. april 2008 af ibibib (Slettet)
c) Beregnes på samme måde som b)
d) K=Ko(1+r)^n. Du kender Ko, r og n.
d) K=Ko(1+r)^n. Du kender Ko, r og n.
Skriv et svar til: Nogle der vil rette det + hjælpe ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
