Matematik

ANNUITETSLÅN

22. april 2008 af katti20 (Slettet)
Jeg har en opgave som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal lave:

Først hvad betyder annuitetslån?

Oluf låner 25000. Lånet er annuitetslån, med en årlig rente på 10%.
Han skal betale en ydelse om året. Ydelsen er på 10000?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2008 af hlst (Slettet)

Ydelsen på et lån består af renter og afdrag. Når det er et annuitetslån betyder det, at ydelsen er konstant i hele lånets løbetid. Det betyder så at renterne er faldende, mens afdragene er stigende. Men rente + afdrag vil hele tiden være lige den konstante ydelse på 10.000

Håber det hjalp....

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2008 af mathon

G = y/r*[1-1,1^(-n)], hvoraf

1-1,1^(-n) = G*r/y

1,1^(-n) = 1-(G*r/y))

-n*ln(1,1)= = ln[1-(G*r/y))]

n = -ln[1-(G*r/y))]/ln(1,1)

n = -ln[1-(25000*0,1/10000))]/ln(1,1) = 3,01838
dvs.
et 3-årigt lån

Skriv et svar til: ANNUITETSLÅN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.