Matematik

ln

24. april 2008 af isabella12 (Slettet)
hej

er der nogen der kan hjælpe med følgende:
Det er uden hjælpemidler

ln(6)+ln(10)-ln(12)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2008 af Jesper-rod (Slettet)

ln(a)+ln(b)=ln(ab)
ln(a)-ln(b)=ln(a/b)
a*ln(b)=ln(b^a)

Svar #2
24. april 2008 af isabella12 (Slettet)

det forstår jeg ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2008 af dnadan (Slettet)

ln(a)+ln(b)-ln(c)
=
ln(a*b)-ln(c)
=
ln(a*b/c)


Svar #4
24. april 2008 af isabella12 (Slettet)

ln(6)+ln(10)-ln(12)

=

ln(6*10)-ln(12)

=
ln(6*10)/12

er det så

60*10/12

=
60/12
=
5

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2008 af dnadan (Slettet)

hvor forsvinder ln hen?

Svar #6
24. april 2008 af isabella12 (Slettet)

ln(60) er jo 4,09.

men det kan jeg kun på lommeregner.

vil det så være 4.90/12

som så vil give 0.34

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2008 af dnadan (Slettet)

svaret er ln(5)

Men du svarer stadig ikke på, hvorfor ln bare lige forsvinder...

Svar #8
24. april 2008 af isabella12 (Slettet)

Hmm ved ikke. Troede bare ln skulle væk.

det er det jeg ikke forstår.

Kan du ikke skrive hvilke beregner du laver,så du får det til ln(5)

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. april 2008 af o1-studie (Slettet)

#4
ln(6*10)/12

er det så

60*10/12

ln skal bare ikke væk :) Det er en rimelig vigtig del.

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. april 2008 af o1-studie (Slettet)

#4
ln(6*10)/12

er det så

60*10/12

ln skal bare ikke væk :) Det er en rimelig vigtig del.

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. april 2008 af DON CARLOS (Slettet)

#6

Bare lad det være ln(5) det er meget mere præcist end at skulle skrive så mange decimaler.

Du skal også huske at når du bruger logaritme-regelerne, så skal dit stykke (som Ddnadan har skrevet):

ln(6*10/12)<=>

ln(60/12) <=>

ln(5)

- det du laver fejl er at du har 12 udenfor parantesen.

Svar #12
24. april 2008 af isabella12 (Slettet)

nå på den måde.

Ok

Mange tak allesammen

Skriv et svar til: ln

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.