Fysik
Gitterligning
24. april 2008 af
A-Sophie (Slettet)
Jeg skal anvende gitterligningen til at beregne 2. ordensafbøjningen for rødt lys med bølgelængden 700 nm. Gitteret har 300 streger pr. mm.
Idet jeg skal bruge begge tal i ligningen, skal enhederne da ikke være ens?
Idet jeg skal bruge begge tal i ligningen, skal enhederne da ikke være ens?
Svar #1
24. april 2008 af mathon
d = (1 mm)/300 = 0,0033333 mm = 3333,3 nm
d*sin(V_2) = 2*lambda
sin(V_2) = 2*(lambda)/(d)
sin(V_2) = 2*(700 nm)/(3333,3 nm) .....osv....
d*sin(V_2) = 2*lambda
sin(V_2) = 2*(lambda)/(d)
sin(V_2) = 2*(700 nm)/(3333,3 nm) .....osv....
Svar #2
24. april 2008 af A-Sophie (Slettet)
Mange tak! Vil du ikke også hjælpe mig med følgende stykke? -
For en farve måles 3. ordensafbøjningen til 21,4°. Gitteret har 300 streger pr. mm. Beregn bølgelængden.
Kan det passe, den skal beregnes således?
(1 mm/300000) * sin(21,4) / 3 = 0,000000405 m = 4,05 * 10^-7 m.
Denne opgave hører lidt sammen med ovenstående :-)
For en farve måles 3. ordensafbøjningen til 21,4°. Gitteret har 300 streger pr. mm. Beregn bølgelængden.
Kan det passe, den skal beregnes således?
(1 mm/300000) * sin(21,4) / 3 = 0,000000405 m = 4,05 * 10^-7 m.
Denne opgave hører lidt sammen med ovenstående :-)
Skriv et svar til: Gitterligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
