Fysik
dynamisk gnidningskoefficient
25. april 2008 af
NLJ (Slettet)
hej alle fysik geni'er
jeg skal lave en opgave em den dynamiske gnidningskoefficient.
forsøget gik ud på man havde en klods med et lod ovenpå og målte gnidningskraften.
vi fik 200 m/g (masse/tyngeaccelertion)
F_gnidning N = 0,4
så er spørgmålet hvordan man udregner den dynamiske gnidningskoefficient?
skal man bare sige:
F_t= m*g
F_gnidning = µ*F_t -->
µ = F_gnidning/F_t -->
µ = 0,4N/200m/g
µ= 0,002 ?? jeg synes tallet lyder meget lille
jeg skal lave en opgave em den dynamiske gnidningskoefficient.
forsøget gik ud på man havde en klods med et lod ovenpå og målte gnidningskraften.
vi fik 200 m/g (masse/tyngeaccelertion)
F_gnidning N = 0,4
så er spørgmålet hvordan man udregner den dynamiske gnidningskoefficient?
skal man bare sige:
F_t= m*g
F_gnidning = µ*F_t -->
µ = F_gnidning/F_t -->
µ = 0,4N/200m/g
µ= 0,002 ?? jeg synes tallet lyder meget lille
Svar #1
25. april 2008 af silverbabe (Slettet)
det lyder af meget lidt - teflon mod teflon er ca 0,04
Skriv et svar til: dynamisk gnidningskoefficient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
