Fysik
Blamerserien
26. april 2008 af
Lisa02 (Slettet)
Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med at forstå og beregne Balmerserien. Altså man bruger den til, at beregne bølgelængden, har jeg ret?
Dog kan man også beregne den ved, at bruge gitterligningen.
(1/lambda)=R_h*((1/m^2)-(1/n^2))
R_h = 1,097*10^7
Hvad skal man så indsætte, for at beregne bølgelængden ud?
Dog kan man også beregne den ved, at bruge gitterligningen.
(1/lambda)=R_h*((1/m^2)-(1/n^2))
R_h = 1,097*10^7
Hvad skal man så indsætte, for at beregne bølgelængden ud?
Svar #1
26. april 2008 af peter lind
Formlen angiver hvilken bølgelængde et brintatom udsender når det går fra energiniveau med kvantetal m til kvantetal n. Det er altså m og n, der skal indsættes i formlen.
Svar #2
26. april 2008 af Lisa02 (Slettet)
Hvad så hvis vi antager, at den hopper fra grundtilstanden til skal nummer 2:
(1/lambda)=R_h*((1/m^2)-(1/n^2)) <=>
(1/lambda)=/1,0973*10^7)*((1/1^2)-(1/2^2)) = 8,22975*10^6
(1/lambda)=R_h*((1/m^2)-(1/n^2)) <=>
(1/lambda)=/1,0973*10^7)*((1/1^2)-(1/2^2)) = 8,22975*10^6
Svar #3
26. april 2008 af Lisa02 (Slettet)
Ahhh... så siger man:
1/(8,22975*10^6) = 1,2151*10^-17 * 10^9 = 121,51nm
men kan det passe?
1/(8,22975*10^6) = 1,2151*10^-17 * 10^9 = 121,51nm
men kan det passe?
Skriv et svar til: Blamerserien
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
