Fysik

Trækkraft

26. april 2008 af Helena7 (Slettet)
Hej,

En container med massen 40 g, trækkes med konstant fart 2,2 m/s hen ad en isflade. Snoren der trækker containeren danner en vinkel på 30 grader med isfladen.

Hvor stor er kraftens vandrette komposant?

Denne er jeg sikker på, er trækkraften. Men hvordan udregner jeg den?

Jeg har tegnet situationen og ser at
iI vandret er der to kræfter, gnidningen og den vandrette komposant af trækkraften.
Og i lodret er der normalkraften og mens tyngdekraften trækker ned.

Men jeg kan stadig ikke opstille en formel til at løse den.

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

F_træk = m*g*sinV

Svar #2
26. april 2008 af Helena7 (Slettet)

Hmm.. Hvordan kom du frem til den formel?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Opstil komposanterne. :)

Svar #4
26. april 2008 af Helena7 (Slettet)

Det har jeg, men er hypotenusen F_res?

Svar #5
26. april 2008 af Helena7 (Slettet)

Er dette korrekt opstillet?

http://peecee.dk/upload/view/111135

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Prøv at tænke på Newtons love. Du ved, at kassen bevæger sig med en konstant hastighed. Når hastigheden er konstant betyder det hvad for accelerationen?

Svar #7
26. april 2008 af Helena7 (Slettet)

At den er lig 0.. Dvs. at Fres = 0 ..

men skal jeg så ikke tegne den på #5 ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2008 af Jerslev (Slettet)

#7: Præcis. :)

Svar #9
26. april 2008 af Helena7 (Slettet)

Ej, jeg er slet ikke med..

Bliver trækkraften så lig med 0?

Fordi F_træk = cos(30)* 0 = 0 N!

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. april 2008 af Jerslev (Slettet)

#9: Nej, du skal tænke på, at den kraft du har tegnet ind som den resulterende kraft er trækkraften.

Svar #11
26. april 2008 af Helena7 (Slettet)

Ej, jeg har jo fuldstændig misforstået opgaven.

Hvad er den vandrette komposant så?

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. april 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er den, du bliver bedt om at finde i opgaven, ikke?

Svar #13
26. april 2008 af Helena7 (Slettet)

Jo..

Brugbart svar (0)

Svar #14
26. april 2008 af Jerslev (Slettet)

#13: Så har du sådan set allerede opstilt de trekanter, du skal benytte til at finde den vandrette komposant. :) Hvis du skriver Trækkraft i stedet for F_res på din tegning og bytter din trækkraft ud med den vandrette komposant, så ved du også, hvad du skal finde.

Svar #15
26. april 2008 af Helena7 (Slettet)

Mange tak for hjælpen. Jeg kigger på det :

Skriv et svar til: Trækkraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.