Fysik

tvivl

26. april 2008 af Lisa02 (Slettet)
Fformeln for Balmerserien lyder således: (1/lambda)=R_h*((1/2^2)-(1/n^2)), kan denne KUN bruges til hydrogen, mens denne:
(1/lambda)=R_h*((1/m^2)-(1/n^2)), både kan bruges ved hydrogen og f.eks. en kviksølvlampe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2008 af hackerjohn (Slettet)

Intetsigende overskrift!

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2008 af QaZZaQ

Den generelle rydberg formel hedder
(1/lambda)=R Z^2*((1/n^2)-(1/m^2)),
hvor Z er atomtallet

Skriv et svar til: tvivl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.