Matematik
reducering
09. september 2004 af
-13- (Slettet)
jeg vil gerne starte med at undskylde da det er et lidt dumt spørgsmål, men jeg har svedt at matematiken ud i løbet af sommerenferien...
hvordan reducerer man følgende:
ab-bc
-----
cb-ab
og er facit til:
16x+4
-----
4x+4
ik:
4x
--
x
???
hvordan reducerer man følgende:
ab-bc
-----
cb-ab
og er facit til:
16x+4
-----
4x+4
ik:
4x
--
x
???
Svar #1
09. september 2004 af frodo (Slettet)
(ab-bc)/(cb-ab)=
(b(a-c))/(b(c-a))=
(a-c)/(c-a)=
-(c-a)/(c-a)= -1
Den sidste er ikk rigtig.. Du må kun gange eller dividere med et tal i både tæller og nævner! ALtså ikke trække fra eller lægge til!
det ville jo svare til at 1/2=3/4 <=> 0,5=0,75
Her lægges 2 til i tæller og nævner. Og resultatet er jo ikk helt det samme..
(b(a-c))/(b(c-a))=
(a-c)/(c-a)=
-(c-a)/(c-a)= -1
Den sidste er ikk rigtig.. Du må kun gange eller dividere med et tal i både tæller og nævner! ALtså ikke trække fra eller lægge til!
det ville jo svare til at 1/2=3/4 <=> 0,5=0,75
Her lægges 2 til i tæller og nævner. Og resultatet er jo ikk helt det samme..
Skriv et svar til: reducering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
