Matematik
differentialregning
09. september 2004 af
katawan (Slettet)
Jeg ville blive meget glad hvis der var nogen der kunne hjælpe mig med denne opgave:
Bestem differentialkvotienten af funktionen f(x)=x^2-3x+5 ved at benytte tretrinsreglen.
kan ikke lige overskue hvordan jeg skal gribe den an. håber på et lille skub så jeg kan komme igang.
Bestem differentialkvotienten af funktionen f(x)=x^2-3x+5 ved at benytte tretrinsreglen.
kan ikke lige overskue hvordan jeg skal gribe den an. håber på et lille skub så jeg kan komme igang.
Svar #1
09. september 2004 af erdos (Slettet)
Jeg ved ikke, hvad der menes med tretrinsreglen, men du skal bare differentiere leddene hver for sig:
f(x)=x^2-3x+5 =>
f'(x)=2x-3
f(x)=x^2-3x+5 =>
f'(x)=2x-3
Svar #2
10. september 2004 af sontas (Slettet)
først regn deltay ud
deltay = (x0+h)^2 -3(x0+h) +5 - (x0^2-3x0+5)
forkort det og divider med h.
og lad herefter h -> 0
1. udregn deltay
2. divider med h
3. lad h -> 0
deltay = (x0+h)^2 -3(x0+h) +5 - (x0^2-3x0+5)
forkort det og divider med h.
og lad herefter h -> 0
1. udregn deltay
2. divider med h
3. lad h -> 0
Skriv et svar til: differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
