Fysik

Standselængde - gennemsnitsacceleration

28. april 2008 af JAKJNI (Slettet)
Jeg sidder her med en opgave i fysik A fra eksamenssættet maj 2007 opgave 5. Standselængde.
Den omhandler bremselængde og gennemsnitsacceleration, og selve opgaven lyder som følger:
Hvilken værdi for bilens gennemsnitsacc. er brugt som grundlag for beregningen af bremselængden ved 130 km/h.

Bilen har fuldt stop efter 120 m, hvor selve opbremsningen er de 84 m og reaktionstiden er 36 m.

Hvordan løser jeg opgaven og finder gennemsnitsacc?
Håber meget på, at der er nogen der kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2008 af mathon

2*a*s = v^2-vo^2

vo = 130 km/h = (130/3,6) m/s = (325/9) m/s
v = 0

a_middel = (v^2-vo^2)/(2s)
a = (0^2-vo^2)/(2*(84 m))

a_middel = (-(325/9)^2)/(2*(84 m)) = ......

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2008 af mathon

a_middel = (-(325/9 m/s)^2)/(2*(84 m)) = .... m/s^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2009 af Alex3400 (Slettet)

 Hvorfor lige 2*a*s=v^2-v_0^2

Hvilken formel er det ?


Skriv et svar til: Standselængde - gennemsnitsacceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.