Matematik

Potensligning.

29. april 2008 af CillehXD (Slettet)
Hejsa.
Jeg skal forklarer potensligning.
Men aner ikke hvordan jeg skal forklare og hvor jeg skal begynde, når det eneste jeg kan huske (står ikke i bogen) er at foreskriften for en potensligning er bx^a, jeg ved også at der står et gange tegn mellem b og x, men så kan jeg ikke komme videre.
Mangler et eksempel, regne regler og hvad der kendetegner potensligning .

Når I skriver tal, så hver vennelig at skrive en forklaring også, fordi jeg forstår ikke særlig godt tal!

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Tal er noget man lærer at forstå ligesom man lærer bogstaver, så bare bliv ved med at øve - det skal nok komme en dag :)
Potensfunktioner er funktioner, hvor den uafhængige variabel x opløftes til en potens. Eksempler hertil kan være f(x)=x^2, f(x)=x^(-3) osv.
Den generelle forskrift er bestemt ved f(x) = b * x^a .

a= log(y2/y1)/log(x2/x1)
b findes ved isolation

Specielle egenskaber: En potenssammenhæng vil fremgå som en ret linje på dobbeltlogaritmisk papir

Svar #2
29. april 2008 af CillehXD (Slettet)

Det behøver ikke komme.
Når jeg er færdig med 1.g slipper jeg for nogensinde og lave en emneopgave igen :D

Svar #3
29. april 2008 af CillehXD (Slettet)

" b findes ved isolation"
Hvordan ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Du isolere b i forskriften f(x)=b*a^x (divider med a^x på begge sider)
b = f(x1)/x1^a eller b = y1/x1^a hvis du vil, hvor (x1,y1) er et kendt punkt på grafen!

Svar #5
29. april 2008 af CillehXD (Slettet)

#4 Forstod det ikke ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Hvis du har et punkt (her betegnes punktet med generelle betegnelser) (x1,y1) kan du finde b ved:

b = y1 / (x1)^a

altså punktets y-koordinat divideret med punktets x-koordinat opløftet i a (som du har beregnet ved formlen i #1)

Svar #7
29. april 2008 af CillehXD (Slettet)

#6 Er det ikke noget med at man kan både bruge y1/x1, men også y2/x2, og er det x der er opløftet?

Svar #8
29. april 2008 af CillehXD (Slettet)

Har fundet ud af det.

Svar #9
29. april 2008 af CillehXD (Slettet)

Tak for hjælpen ! :D

Skriv et svar til: Potensligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.