Matematik
Reducering
30. april 2008 af
Vega1087 (Slettet)
Hej
Har lidt problemer med at knække de her to:
(x^2+2x)/(4x+8)
og
(8a^3*b*a^-2)/(2b)^2
håber der er nogen der gider se på dem og fortælle hvad det lige er jeg skal gøre
Har lidt problemer med at knække de her to:
(x^2+2x)/(4x+8)
og
(8a^3*b*a^-2)/(2b)^2
håber der er nogen der gider se på dem og fortælle hvad det lige er jeg skal gøre
Svar #1
30. april 2008 af Sherwood (Slettet)
(x^2+2x)/(4x+8)
=
(x(x+2))/(4(x+2))
=
x/4
(8a^3*b*a^-2)/(2b)^2
=
8ab/(4b^2)
=
2a/b
=
(x(x+2))/(4(x+2))
=
x/4
(8a^3*b*a^-2)/(2b)^2
=
8ab/(4b^2)
=
2a/b
Svar #3
30. april 2008 af Vega1087 (Slettet)
hvordan går man fra de 8a^3 til 8ab? må man godt bar sige a^3-2 eller hvad?
Svar #4
30. april 2008 af Sherwood (Slettet)
#3 Kig på dine potensregler! Når du ganger et tal med et tal lægges eksponenterne sammen.
a^3*a^-2=a^(3+(-2))=a^1=a
a^3*a^-2=a^(3+(-2))=a^1=a
Skriv et svar til: Reducering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
