Matematik

3.gradspolynomie

30. april 2008 af Vega1087 (Slettet)
Jeg har en opgave der hedder:
Bestem K så -2 er rod i polynomiet p(x)= x^3+kx^2-3x+6

Hvordan regner man sådan en ud? Er det det med at man sætte x^3 som t^2 og t=x^2? Det troede jeg bar kun man måtte når det var opløftet i en lige potens....

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2008 af Danielras (Slettet)

Bare indsæt -2 og løs:

(-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)+6=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2008 af peter lind

Løs ligningen p(-2)=0. Dette giver en lineær ligning i den ubekendte k

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2008 af mathon

"Bestem k så -2 er rod i polynomiet p(x)= x^3+kx^2-3x+6"
betyder


Bestem k så
p(-2) = (-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)+6=0
altså
(-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)+6=0
-8+4k+6+6=0
4k+4=0
k+1=0

k = -1

Skriv et svar til: 3.gradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.