Fysik

Tommelfingerregl

01. maj 2008 af crew (Slettet)
Det er en god tommelfingerregl, at en fordobling af en bils fart fører til en firedobling af bremselængden.

Hvordan kan denne tommelfingerregl forklares rent fysisk? :) (faget fysik) :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2008 af peter lind

Hvis gnidningskraften er konstant vil du netop få den tommelfingerregel.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Generelt er den nemmeste måde at vise sådanne påstande, at regne med nogle konkrete tal.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2008 af mathon

F_b*s = E_kin = (1/2)*m*v^2,
hvoraf

s = (m/2F_b)*v^2 = k*v^2, hvis bremsekraften er konstant

heraf ses
s = k*v^2
og

s1 = k*v1^2
s2 = k*(2*v1)^2 = k*4*v1^2 = 4*(k*v1^2) = 4*s1

Skriv et svar til: Tommelfingerregl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.