Matematik
fremskrivningsfaktor
02. maj 2008 af
dennise (Slettet)
hvordan gør man rede for begrebet fremskrivningsfaktor i procent og rentesregning?
Svar #1
02. maj 2008 af mathon
det almene udtryk for en tidslig eksponentiel udvikling
y = b*a^t
specifikt for
sammensat rentesregning
K_n = Ko*(1+r)^n
da
ordet K(apital) nu er inde i billedet som fagterm, og
tiden
altid regnes i antal = n(umerous) HELE tidsenheder = terminer
r = p/100 kaldes rentefoden, som altid udtrykkes som en decimalbrøksvækst fra størrelsen 1
så
y = b*a^t med a>1 og K_n = Ko*(1+r)^n er identiske udtryk
men den finansielle sektor har kulturtraditionelt i århundreder anvendt formen
K_n = Ko*(1+r)^n
y = b*a^t
specifikt for
sammensat rentesregning
K_n = Ko*(1+r)^n
da
ordet K(apital) nu er inde i billedet som fagterm, og
tiden
altid regnes i antal = n(umerous) HELE tidsenheder = terminer
r = p/100 kaldes rentefoden, som altid udtrykkes som en decimalbrøksvækst fra størrelsen 1
så
y = b*a^t med a>1 og K_n = Ko*(1+r)^n er identiske udtryk
men den finansielle sektor har kulturtraditionelt i århundreder anvendt formen
K_n = Ko*(1+r)^n
Skriv et svar til: fremskrivningsfaktor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
