Matematik
Hjælp til achimedes
03. maj 2008 af
cloudo (Slettet)
Der var ikke nogen i fysik forum, der kunne hjælpe med dette opgave, håber at i kan hjælpe mig..
En 12 cm tyk isflage med et areal på 20 m^2 flyder på havet.
Isens densitet er 0,92 g/cm^3 og vandets 1,03 g/cm^3
a) Hvor dybt synker isflagen?
b) Beregn den brøkdel af isflagen, som er under vand, og beregn derefter forholdet mellem isens og vandets densitet.
Hvordan laver jeg det?
Skal jeg bruge formel for Archimedes lov?: Fop = p*g*V
Fop = opdriften
p = Rho, væskens densitet
g = gravity/tyngdeacceleration 9,82N/kg (konstant)
V = rumfang
og F = V*g
F = force
En 12 cm tyk isflage med et areal på 20 m^2 flyder på havet.
Isens densitet er 0,92 g/cm^3 og vandets 1,03 g/cm^3
a) Hvor dybt synker isflagen?
b) Beregn den brøkdel af isflagen, som er under vand, og beregn derefter forholdet mellem isens og vandets densitet.
Hvordan laver jeg det?
Skal jeg bruge formel for Archimedes lov?: Fop = p*g*V
Fop = opdriften
p = Rho, væskens densitet
g = gravity/tyngdeacceleration 9,82N/kg (konstant)
V = rumfang
og F = V*g
F = force
Svar #3
03. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)
Isflagens tyngdekraft må være lig opdriften.
Ft = m*g = Fop = x*A*p*g
m = isflagens masse, g = tyngdeaccelerationen, x = dybden, A = isflagens grundflade, p = vandets densitet
Ft = m*g = Fop = x*A*p*g
m = isflagens masse, g = tyngdeaccelerationen, x = dybden, A = isflagens grundflade, p = vandets densitet
Svar #4
03. maj 2008 af cloudo (Slettet)
#1 der er ikke nogen, der hjælper i fysikforum.
#2 er det? Fop = p*g*V
1,03*9,82*rumfang
hvordan regner jeg rumfang ud?
#2 er det? Fop = p*g*V
1,03*9,82*rumfang
hvordan regner jeg rumfang ud?
Svar #7
03. maj 2008 af dnadan (Slettet)
#4 Hvis jeg nu laver et indlæg i religon, og intet svar får, skal jeg så lave det selvsamme indlæg i fx. musik? NEJ, hvis det hører til i et fag, så bliver dét der!
Skriv et svar til: Hjælp til achimedes
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
