Fysik

Metallod

03. maj 2008 af cloudo (Slettet)
Et glas med vand står på en vægt, som viser 203 g.

Et metallod med et volumen på 15 cm^3 nedsænkes i vandet uden at røre bunden: Hvad viser vægten nu?

er det sådan man gøre: 203 g - 15 cm^3 = 188 g ???

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2008 af peter lind

Du kan ikke trække et rumfang fra en masse. Brug Arkimedes lov. Den opdrift der kommer på loddet må modsvare det der kommer ekstra på vægten.

Svar #2
03. maj 2008 af cloudo (Slettet)

er det? Fop = p*g*V

Fop = 1000*9,82*0,000015 = 0,1473N

Fop = opdriften
p = Rho, væskens densitet
g = gravity/tyngdeacceleration 9,82N/kg (konstant)
V = rumfang

men så ved jeg ikke det med vægten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2008 af peter lind

Jeg har ikke regnet efter; men det ser meget rigtigt ud. Den opdrift må bæres af et eller andet og dette et eller andet er vægtskålen.

Svar #4
03. maj 2008 af cloudo (Slettet)

jeg er bare virkelig dum til fysik!
hvad er vægten? er det 203 + 0,1473 eller minus?
eller er jeg bare helt galt på den?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du skal bruge Newtons 2. lov: F=m*a, hvor du kender F (0,1473N) og a=tyngdeaccelerationen i DK (9,82 N/kg).
Så finder du vægten m=F/g, den vægt tilføjer du til den oplyste vægt.

Svar #6
03. maj 2008 af cloudo (Slettet)

så du mener: F=m*a = m=F/g
0,1473/9,82 = 0,015

203 + 0,015 = 203,015 (er det så lidt?)

Skriv et svar til: Metallod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.