Fysik
Øjeblikshastighed
03. maj 2008 af
TinnaDSS (Slettet)
Hej, jeg vil bare gerne lige have slået det fast en gang for alle, hvordan man regner øjeblikshastigheden ud.
Jeg har en opgave, som lyder således:
Bestem motorcyklens øjeblikshastighed til tidspunktet T=2.0s og hvor s=5.0m
Jeg ved, man skal sige v(T)=s'(T), men jeg vil bare gerne lige se beregningerne, for jeg tror ikke det resultat, jeg har fået, kan stemme. Mit resultat er v(T)=20m/s.
På forhånd tak!
Jeg har en opgave, som lyder således:
Bestem motorcyklens øjeblikshastighed til tidspunktet T=2.0s og hvor s=5.0m
Jeg ved, man skal sige v(T)=s'(T), men jeg vil bare gerne lige se beregningerne, for jeg tror ikke det resultat, jeg har fået, kan stemme. Mit resultat er v(T)=20m/s.
På forhånd tak!
Svar #1
03. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)
hmm.. får du ikke oplyst nogle tal omkring motorcyklens acceleration f.eks?
Men ja.. du har fat i det rigtige: v(t)=s'(t)
1) Så du bestemmer først stedfunktionen
2) Bestemmer s'(t) og finder s'(2) ,,, (første del er løst)
3) Du løser derefter ligningen s(t)=5 og finder t
4) Den fundne værdi for t indsættes i s'(t) og anden del af opgaven vil da være løst
Idet vi ikke har nogle tal, er det svært at tjekke, om vi får det samme som dig :)
Men ja.. du har fat i det rigtige: v(t)=s'(t)
1) Så du bestemmer først stedfunktionen
2) Bestemmer s'(t) og finder s'(2) ,,, (første del er løst)
3) Du løser derefter ligningen s(t)=5 og finder t
4) Den fundne værdi for t indsættes i s'(t) og anden del af opgaven vil da være løst
Idet vi ikke har nogle tal, er det svært at tjekke, om vi får det samme som dig :)
Skriv et svar til: Øjeblikshastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
