Fysik
check
03. maj 2008 af
cloudo (Slettet)
et check, er det mon rigtige?
Et glas med vand står på en vægt, som viser 203 g.
Et metallod med et volumen på 15 cm3 nedsænkes i vandet uden at røre bunden:
Hvad viser vægten nu?
Fop = 1000 kg/m^3 • 9,82 N/kg • 0,000015 m^3 = 0,1473 N
Fop = opdriften
? = Rho, væskens densitet
g = gravity / tyngdeacceleration 9,82 N/kg (konstant)
V = rumfang
F = m • a ? m = F / g
0,1473 N / 9,82 N/kg = 0,015 kg
203 g + 15 g = 218 g
Vægten viser 218 g.
Et glas med vand står på en vægt, som viser 203 g.
Et metallod med et volumen på 15 cm3 nedsænkes i vandet uden at røre bunden:
Hvad viser vægten nu?
Fop = 1000 kg/m^3 • 9,82 N/kg • 0,000015 m^3 = 0,1473 N
Fop = opdriften
? = Rho, væskens densitet
g = gravity / tyngdeacceleration 9,82 N/kg (konstant)
V = rumfang
F = m • a ? m = F / g
0,1473 N / 9,82 N/kg = 0,015 kg
203 g + 15 g = 218 g
Vægten viser 218 g.
Svar #2
03. maj 2008 af cloudo (Slettet)
Mange tak. hvad med dem her, please svar har siddet ved computeren siden kl 11!
Densiteten af en guldring skal bestemmes. Først vejes måleglas med vand. Vejningen giver 83,42 g. I en tynd snor sænkes ringen ned i vandet. Vejningen giver nu 84,74 g.
a) Beregn opdriften på ringen.
V = m/g
84,74 g / 9,82 N/kg = 8,62 933 cm3
Fop = ? • g • V
1000 kg/m3 • 9,82 N/kg • 0,0000862933 m3 = 0,8474 N
b) benyt Archimedes’ lov til at beregne ringens volumen, idet vandets densitet sættes til 1,00 g/cm3.
V = m/g
84,74 g / 9,82 N/kg = 8,62 933 cm3
c) Beregn ringens densitet, når dens masse ved vejning er fundet til 6,32 g.
densitet = masse / rumfang
84,74 / 8,62933 = 9,82
Densiteten af en guldring skal bestemmes. Først vejes måleglas med vand. Vejningen giver 83,42 g. I en tynd snor sænkes ringen ned i vandet. Vejningen giver nu 84,74 g.
a) Beregn opdriften på ringen.
V = m/g
84,74 g / 9,82 N/kg = 8,62 933 cm3
Fop = ? • g • V
1000 kg/m3 • 9,82 N/kg • 0,0000862933 m3 = 0,8474 N
b) benyt Archimedes’ lov til at beregne ringens volumen, idet vandets densitet sættes til 1,00 g/cm3.
V = m/g
84,74 g / 9,82 N/kg = 8,62 933 cm3
c) Beregn ringens densitet, når dens masse ved vejning er fundet til 6,32 g.
densitet = masse / rumfang
84,74 / 8,62933 = 9,82
Skriv et svar til: check
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
