Matematik
kvadrat-tal..
04. maj 2008 af
Sejlic (Slettet)
Find summen af samtlige kvadrat-tal i talrækken fra 1- 10(incl.).
- jeg har lavet opgaven og mit resultat blev; 385 ?
- jeg har lavet opgaven og mit resultat blev; 385 ?
Svar #4
04. maj 2008 af sigmund (Slettet)
#2,
Du lægger 1, 4 og 9 sammen, og får 14; disse er alle kvadrattal, men kun for n=1,2,3. En glimrende artikel om kvadrattal er http://mathworld.wolfram.com/SquareNumber.html . Kvadrattallene for n = 1,2,3,...,10 er tallene givet ved S_n = n², hvor n antager de nævnte tal, dvs. 1,4,9,...,100.
Du lægger 1, 4 og 9 sammen, og får 14; disse er alle kvadrattal, men kun for n=1,2,3. En glimrende artikel om kvadrattal er http://mathworld.wolfram.com/SquareNumber.html . Kvadrattallene for n = 1,2,3,...,10 er tallene givet ved S_n = n², hvor n antager de nævnte tal, dvs. 1,4,9,...,100.
Skriv et svar til: kvadrat-tal..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
